Datum

Nieuw: methodiek Seksueel en gendergerelateerd geweld bespreekbaar maken bij vluchtelingenvrouwen

Datum

Ongeveer een op de vijf vrouwen met een vluchtelingenachtergrond maakt seksueel of gendergerelateerd geweld mee. Dat heeft gevolgen voor deze vrouwen, hun gezinnen en de gemeenschappen waarin zij leven. Zowel op mentaal, fysiek als sociaal vlak.

Zonder de juiste hulp kunnen vrouwen lang last hebben van de gevolgen van seksueel en gendergerelateerd geweld. Het is daarom belangrijk dat vrouwen met een vluchtelingenachtergrond leren wat seksueel en gendergerelateerd geweld is en hoe zij dit bij zichzelf of in hun omgeving kunnen herkennen. Ook is het van belang dat zij zich ervan bewust zijn dat er passende hulp beschikbaar is en weten waar ze hiervoor terecht kunnen.

De methodiekomschrijving

Seksueel en gendergerelateerd geweld is geen makkelijk onderwerp om over te praten. Voice of all Women (VOAW) ontwikkelde in Rotterdam – Rijnmond een interessante methodiek. Samen met VOAW heeft Pharos de methodiek vastgelegd. In deze methodiekomschrijving lees je hoe je in vijf bijeenkomsten deze vormen van geweld bespreekbaar kunt maken en kennis over dit onderwerp bij vrouwen met een vluchtelingenachtergrond kunt vergroten.

Je downloadt de methodiekomschrijving hier.

De methodiekomschrijving is bedoeld voor organisaties, individuele professionals en/of vrijwilligers die het onderwerp bij vrouwen met een vluchtelingenachtergrond bespreekbaar willen maken. Zo hopen VOAW en Pharos ook vrouwen buiten Rotterdam te kunnen ondersteunen.

Naar boven