Pharos wint ABC-trofee

Pharos wint de ABC-trofee 2019 van Stichting ABC Taalambassadeurs. Op zaterdag 14 december werd deze prijs uitgereikt aan Hester van Bommel voor haar Diabetes handboek.

Ieder jaar zijn drie organisaties genomineerd die zich onderscheiden in hun communicatie met laaggeletterden. De andere twee genomineerden waren de gemeente Amsterdam met de publicatie over de stadspas en de gemeente Breda met de campagne HUH? om moeilijke woorden te vermijden.

Pharos kwam als winnaar uit de bus na een stemming van de taalambassadeurs. Een echte publieksprijs. En dat maakt de prijs des te mooier, vindt Hester: “Veel mensen weten van diabetes af, maar de informatie is toch erg ingewikkeld. Er is weinig leesmateriaal waarin diabetes wordt uitgelegd. Daarom is het juist mooi dat we met dit boekje deze prijs winnen. Heel fijn dat de taalambassadeurs dit boek zo waarderen!”

Thea Duijnhoven, co√∂rdinator in de samenwerking tussen Pharos en Stichting ABC, is zo trots als een pauw: “De ABC-trofee is een mooi symbool voor onze samenwerking, en is daarmee ook echt van Pharos en de taalambassadeurs samen.”

Als verrassing bracht prinses Laurentien een bezoekje aan de ABC-dag. Zij sprak de aanwezigen toe en ging uiteraard op de foto met de winnaars.

Naar boven