Datum

Prijsvraag: Hoe werk jij samen met de mensen voor wie je iets maakt?

Datum

Bij het ontwikkelen van producten, beleid of onderzoek worden sommige groepen (onbewust) uitgesloten. Zoals mensen die in een sociaal-kwetsbare situatie zitten, moeite hebben met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal. Zonder te co-creëren met mensen om wie het gaat, sluiten oplossingen vaak niet aan op behoeften en zijn ze minder effectief. Met onze prijsvraag van 2023 vragen we hier aandacht voor.

Laat ons weten hoe jij als professional in de zorg preventie, of welzijn samenwerkt met je doelgroep en win een bijzondere prijs!

De prijsvraag

Via het formulier kun je tot en met 31 oktober je inzending versturen. De vorm van je inzending is vrij. Je kunt je inzending bijvoorbeeld indienen als:

  • Tekst
  • Een gesproken pitch of video (max. 60 seconden)
  • Illustratie/Infographic

Met een jury van professionals, waaronder vanuit het perspectief ervaringsdeskundigheid, worden de inzendingen beoordeeld en een winnaar gekozen. Maandag 20 november is de bekendmaking van de winnaar.

De prijs

Een consult met ervaringsdeskundige laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden, Dicky Gingnagel. De vorm bepaal je samen met Dicky en experts van Pharos. Denk bijvoorbeeld aan het samen verkennen van een onderwerp of oplossingsrichting – wat zijn jouw blinde vlekken? Of maak gebruik van Dicky’s expertise voor de begrijpelijkheid van jouw voorlichtings– of informatiemateriaal, of de toegankelijkheid van een buurt- of gemeentehuis. 

We kijken uit naar de inzendingen en wensen iedereen veel succes! Heb je vragen over de prijsvraag? Mail dan naar Sevde, via s.koca@pharos.nl

Prijsvraag co-creatie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Meer over co-creatie

Lees hier ervaringsverhalen over verschillende vormen van samenwerken.

Ervaringskennis centraal, één van de 10 kenmerken van een gezondheidsvaardige organisatie

Naar boven