Mensen met een lagere opleiding overlijden gemiddeld zes jaar eerder. Pharos werkt aan het verkleinen van dat oneerlijke verschil. Wie zijn de mensen die zo hard hun best doen voor gelijke gezondheidszorg? En hoe doen ze dat? Wendi van Helden, strategisch adviseur/projectleider bij programma’s Kansrijke start en Gezond opgroeien, vertelt.

Het leukste aan Pharos vind ik dat iedereen zich volledig inzet voor ons doel: het verkleinen van gezondheidsverschillen. Zorgen voor meer gelijkheid in de samenleving. Zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde voorzieningen. Wij werken consequent vanuit het perspectief van de asielzoeker, de vluchteling, of moeders in kwetsbare situaties. Zij zijn degenen die baat hebben bij onze adviezen en producten.

Werk leveren waar je helemaal achter staat

Ik hou ervan om samen met collega’s de schouders eronder te zetten. Het is fijn om met mensen samen te werken die net een tandje harder lopen. Dat motiveert me om het beste uit mezelf te halen en om goed werk te leveren waar ik helemaal achter sta.

"Er is veel nieuwsgierigheid naar wat een ander doet."

Binnen Pharos zijn we nieuwsgierig naar wat een ander doet. We willen van elkaar leren. Er is hier zoveel kennis in huis en die moeten we verder verspreiden. Tijdens bijeenkomsten van gemeenten delen we samen met gemeenten onze inzichten. Kennis vanuit de praktijk en onze kennis komen dan samen. Dit vind ik dan ook het mooiste aan mijn werk; als ik de energie voel bruisen tijdens een bijeenkomst met meerdere professionals en we samen een stap verder komen door met elkaar te delen en om vervolgens verbetering te brengen in de samenleving.

<< Terug

Naar boven