Ben jij op zoek naar een stage met betekenis? Bij Pharos werk je niet alleen aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan het verkleinen van gezondheidsverschillen. Want iedereen in Nederland heeft het recht op de kans om even lang en gezond te leven. Ga jij de uitdaging aan?

Voor ondersteuning bij onderzoek over dementiezorg bij ondervertegenwoordigde groepen zoeken we twee stagiairs die naast Nederlands ook Marokkaans-Arabisch/Tamazight of Turks spreken. Vermeld bij je sollicitatie dat je interesse hebt in de opdracht ‘onderzoek dementiezorg’.

Direct solliciteren

Als stagiair bij Pharos geef jij mensen in ondervertegenwoordigde groepen een stem in de dementiezorg. Mensen met bijvoorbeeld een migratie-achtergrond, een lage sociaal-economische positie of beperkte gezondheidsvaardigheden blijven namelijk nog vaak buiten beeld in dementieonderzoek, waardoor interventies niet goed aansluiten. Tijdens jouw stage interview je ouderen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond, om inzicht te krijgen in hun ervaringen, voorkeuren en behoeften en bij te dragen aan breder onderzoek gericht op de kwaliteit van leven van mensen met dementie. In overleg kan een deel van de data gebruikt worden voor een scriptie. Beheers jij naast Nederlands ook de Marokkaans-Arabische/Tamazight of Turkse taal en wil je bijdragen aan verschillende projecten om dementieonderzoek en –zorg inclusiever te maken? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

 • Marokkaanse of Turkse ouderen, die door hun dementie de Nederlandse taal niet goed meer spreken, interviewen over hun ervaringen, voorkeuren en behoeften.
 • Interviews transcriberen en vertalen.
 • Resultaten samen met de onderzoeker analyseren en interpreteren.
 • Bijdragen aan projecten op het gebied van dementie en diversiteit.

Jouw profiel

 • Je doet een relevante opleiding, zoals een Bachelor of Master Geneeskunde, gezondheidswetenschappen, Global Health, Management Policy Analysis & Entrepreneurship (MPA), Verpleegkunde of Social Work. We staan ook open voor andere opleidingen.
 • Je beheerst naast de Nederlandse taal de Marokkaans-Arabische/Tamazight of Turkse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt een grote affiniteit met het thema ouderen, dementie en ondervertegenwoordigde groepen.

Waar ga je werken?

Bij Pharos werken mensen die betrokkenheid tonen, initiatief nemen en samen werken aan een mooi resultaat. Mensen die hun kennis en expertise willen inzetten om Nederland inclusiever te maken. Mensen die een verhaal met passie vertellen, zich erin kunnen vastbijten en soepel kunnen schakelen tussen bestuurders, zorgprofessionals en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat een diverse samenstelling van collega’s met verschillende achtergronden en ideeën ons scherp houdt en ons werk impactvoller maakt. Je bent van harte welkom.

Wat bieden wij?

 • Een stage met betekenis, waarbij je ondervertegenwoordigde groepen een stem geeft in dementieonderzoek en –zorg.
 • De mogelijkheid om te leren over en bij te dragen aan meerdere projecten op het gebied van dementie en diversiteit.
 • Goede begeleiding van ervaren collega’s.
 • Een stagevergoeding van €390 bruto per maand bij een fulltime stage, in lijn met de cao voor geestelijke gezondheidszorg.
 • Heb je geen ov-jaarkaart? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over deze stage, solliciteer dan door je motivatiebrief én je CV uiterlijk 1 augustus te uploaden via deze link. Vermeld bij je sollicitatie dat je interesse hebt in de opdracht ‘onderzoek dementiezorg’. Als we een mogelijke match zien, nodigen we je uit voor een online kennismakingsgesprek. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Carolien Smits (c.smits@pharos.nl) of Nancy Luu (n.luu@pharos.nl).

Naar boven