Brede aandacht voor gezondheid bij taalschool Queridon      

Datum21 maart
LocatieTaalschool Queridon, Overvecht Utrecht
Programma PharosGezondheid en Migranten
WerkvormOntbijt en interactieve sessie

Brigitte Schaefer, strategisch adviseur/projectleider bij Pharos, bezocht op 21 maart Taalschool Queridon in Overvecht Utrecht.

Taal en gezondheid gaan hand in hand. Als je je goed voelt, is het makkelijker om de Nederlandse taal te leren. En als je de taal kunt leren en mee kunt doen in de Nederlandse samenleving, is de kans dat je lekker in je vel zit een stuk groter. Daarom is het belangrijk om tijdens de inburgering ook aandacht te hebben voor gezondheid.

We zijn op bezoek bij taalschool Queridon in Overvecht, Utrecht. Een NT2 docent bij taalschool Queridon geeft niet alleen les, de docent signaleert ook en is mentor. Taaldocent en inburgeraar zien elkaar 3x per week tijdens de lessen. Niet alleen kan een docent signaleren, ook kan er in de les geoefend worden.
Met bijvoorbeeld praktische oefeningen “Ga naar de drogist en koop een pakje  pleisters” en een rollenspel over het gesprek met de doktersassistent.

Eenmaal per week is er bij Queridon een zorgcafé, met zorgverlener en cultuurmediator, georganiseerd door de Dokters van de Wereld. Deze samenwerking laat zien dat domeinoverstijgend samenwerken mogelijk is.

Kortom, weer veel geleerd tijdens de week van de gezondheidsverschillen. Nu maar hopen dat andere taalscholen dezelfde blik hanteren. En dat de docentenopleidingen de kans krijgen om de docenten hier goed op voor te bereiden.

Dank je wel, Barbara , Noreen en Gerard!

Naar boven