Week van de Gezondheidsverschillen

‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’

Met de titel van de week ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’ benadrukken we nogmaals het maatschappelijke probleem en de gevolgen van gezondheidsverschillen. In Nederland gaat iemand in een kwetsbare positie gemiddeld 6 jaar eerder dood. En dat niet alleen, deze mensen leven de laatste 15 jaar van hun leven ook nog eens in slechte gezondheid. De verschillen lijken de komende tijd alleen maar groter te worden. Het is een maatschappelijk issue van groot belang en terecht volop in het nieuws.

Tijd om door te pakken, niet alleen op leefstijl maar juist op de aanpak van achterliggende oorzaken van gezondheidsverschillen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we met elkaar moeten aangaan. Daarom organiseren we de week van de gezondheidsverschillen om met elkaar aan de slag te gaan.

Bekijk het programma en meld je aan | Zet je initiatief op onze kaart | Alles over gezondheidsverschillen

Meer dan ooit is het dus van belang om gezamenlijk op diverse gebieden aan de slag te gaan met het verkleinen van vermijdbare gezondheidsverschillen.

Een week vol inspiratie!

Wij hebben een gevarieerd en interactief programma samengesteld. Tijdens kijk in de wijk sessies, workshops en diverse online bijeenkomsten richten we ons op de toekomstige stappen die we met elkaar kunnen zetten in onze gezamenlijke ambitie voor een toekomst met gelijke gezondheidskansen voor iedereen.

Je kunt je voor meerdere bijeenkomsten inschrijven dus kijk vooral welke bijeenkomsten voor jou relevant zijn. Het programma is deels live en deels online. Houd dit goed in de gaten als je je aanmeldt.

Deel jouw lokale initiatief!

Tijdens deze week organiseren veel organisaties zelf ook activiteiten die we graag op de Pharoskaart zetten.
Deel ook jouw initiatief op de Pharoskaart!
Zo zetten we heel Nederland van 18 tot en met 21 maart in beweging!