Online intervisie voor professionals die werken aan Welbevinden op School

Praktische informatie

  • Datum: 21 maart 2022
  • Tijd: 15:30 tot 17:00
  • Locatie: Online
  • Prijs: Gratis

Over de bijeenkomst

Zit jij ook met vragen als: ‘Hoe kan ik als schooldirecteur het  thema ‘welbevinden van leerlingen’ actief houden onder collega’s en ook oog houden voor het welbevinden van collega’s in deze (corona) tijd?’ of ‘Hoe kan ik als beginnend Gezonde School Adviseur het beste aan de slag met dit thema binnen de scholen en welke tips hebben anderen voor een beginnend collega op dit gebied?’ Kom dan naar de online intervisiebijeenkomst die we samen met Trimbos organiseren.

Wat is intervisie?

Intervisie is een leervorm waarin je je professionaliseert door met collega professionals op een methodische manier te reflecteren op vraagstukken in je werk. Je luistert naar elkaar en denkt met elkaar mee, adviseert elkaar en leert van elkaar.

Vraagstuk van jou of je collega’s staat centraal

Tijdens de online intervisiebijeenkomst gaan jullie uiteen in groepen en staat een vraagstuk van jou of één van je collega’s centraal. We stellen de groepen samen op basis van je functie. Het vraagstuk kun je zelf indienen of je kiest een vraag uit van een collega. Volgens een vast stappenplan ontleden we gezamenlijk de vraag en denken we na over oplossingen. Je gaat dus met concreet geleerde lessen weer “naar huis”.

Voorbeelden van vraagstukken:

  • Gezonde School Adviseur: ‘Hoe kan ik als beginnend Gezonde School Adviseur het beste aan de slag met dit thema binnen de scholen en welke tips hebben anderen voor een beginnend collega op dit gebied?’
  • Schooldirecteur: ‘Hoe kan ik als schooldirecteur het thema ‘welbevinden van leerlingen’ actief houden onder collega’s en ook oog hebben voor het welbevinden van collega’s in deze (corona) tijd?’

Doelgroep

Gezonde School-adviseurs en collega’s uit het pedagogisch domein (bijvoorbeeld IB’ers, zorgcoördinatoren, schooldirecteur en leerkrachten (PO en VO).

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht bij Chantal van den Thillart. Lees meer over Welbevinden op deze pagina.

 

Naar boven