Infosheet

Spreekuren meisjesbesnijdenis / vgv

Amsterdam

Elke donderdag is er een inloopspreekuur vgv tussen 13.00-16.00 uur. Hier kunnen vrouwen terecht bij een gespecialiseerde verpleegkundige op de poli gynaecologie in het OLVG-West Ziekenhuis. Voor meer informatie of het maken van een afspraak (niet verplicht), kun je contact opnemen via
06 82 79 95 75 | vgv@ggd.amsterdam.nl.

Den Haag

Op maandagen kun je terecht bij verpleegkundige Marisa Abdulgani op een speciaal spreekuur in het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg 275. Tussen 9.00-12.30 uur is er een inloopspreekuur en tot 17.00 uur kun je terecht met een afspraak. Voor het maken van een afspraak, of voor meer informatie, kun je contact opnemen met
Marisa Abdulgani: 06 47 00 87 93 | marisa.abdulgani@ggdhaaglanden.nl.

Groningen

Sense Noord Nederland organiseert in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen het nazorgspreekuur vgv. In Groningen kun je terecht bij de gespecialiseerde arts Sjors Oosterbaan. Het maken van een afspraak kan via
0900 736 73 66 | sensetelefoon@csgnn.nl.

Leeuwarden

Sense Noord Nederland organiseert in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen het nazorgspreekuur VGV. In Leeuwarden kun je terecht bij de gespecialiseerde arts Simone Onrust. Het maken van een afspraak kan via
0900 736 73 66 | sensetelefoon@csgnn.nl.

Nijmegen

Bij GGD Gelderland-Zuid kunnen vrouwen op afspraak terecht bij het spreekuur vgv in Nijmegen. Op het spreekuur werken twee gespecialiseerde verpleegkundigen en een arts. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met
Sarah Kladakis 06 25 75 40 74 | skladakis@ggdgelderlandzuid.nl of Pushpa Hoppener of Helmie van der Meijden 088 144 71 96.

Rotterdam

In Rotterdam kunnen vrouwen contact opnemen met sleutelpersonen uit de eigen gemeenschap. De sleutelpersonen zijn getraind om vragen van de vrouwen te verhelderen tijdens een huiskamerbijeenkomst of huisbezoek. De sleutelpersonen kunnen de vrouwen indien nodig begeleiden bij het bezoek aan de hulpverlener. Zij kunnen worden bereikt via CJG Rijnmond: 088 201 00 00.

Regio Utrecht

In de regio Utrecht is geen spreekuur meer. Wel kunnen besneden vrouwen bellen of mailen naar het VGV informatiepunt van de GGD regio Utrecht. Waar nodig worden vrouwen verder doorverwezen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Jasmijn Steiner 06 18 99 52 93 | informatiepuntvgv@ggdru.nl.

Regio Zuid Limburg

Centrum Seksuele Gezondheid GGD Zuid Limburg: Vrouwen met vragen of klachten ten aanzien van seksualiteit welke mogelijk gerelateerd zijn aan vgv. Deze spreekuren zijn bereikbaar op de locaties Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen. Je kunt contact opnemen met Sandra Meissner, Sociaal verpleegkundige SOA&Sense, Afd. seksuele gezondheid. 088 880 50 72 | sandra.meissner@ggdzl.nl.

Regio IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland

(o.a. Apeldoorn, Doetinchem, Winterswijk, Zwolle): op meerdere plaatsen in de regio IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland kunnen vrouwen een afspraak maken voor het vgv- spreekuur. Je kunt hier terecht bij een gespecialiseerde verpleegkundige. Voor meer informatie of het maken een afspraak kun je contact opnemen via 06 25 64 41 36 | nazorgspreekuur@ggdnog.nl.

Meer informatie over zorg voor vrouwen die zijn besneden

Bekijk de informatiefolder van FSAN voor meer informatie over mogelijke klachten van VGV en uitleg over nazorgspreekuren in Nederland. De informatiefolder is in meerdere talen beschikbaar op de website van FSAN.

Doorverwijzen en advies in de regio

Ben je op zoek naar partners in de ketenaanpak voor advies? Neem contact op met je lokale GGD, afdeling Seksuele Gezondheid. Sommige GGD’en houden een nazorgspreekuur voor vrouwen die besneden zijn.

Voor vragen of advies kun je ook altijd contact opnemen met Pharos, het Focal Point Meisjesbesnijdenis, via 030 234 98 00 focalpointmeisjesbesnijdenis@pharos.nl.

Meer informatie

Meisjesbesnijdenis / vgv

Huisarts-migrant.nl

Website voor huisartsen en andere zorgverleners met vragen over zorg en gezondheid voor migranten, vluchtelingen en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.
huisarts-migrant.nl

Over Pharos

Naar boven