Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Thema
Trefwoord
Type
Taal

15 publicaties

Eenvoudige voorlichting

‘Ik heb COPD. Wat kan ik doen?’

Begrijpelijk handboek over COPD voor laaggeletterden, migranten, ouderen en lager opgeleiden. Als je het handboek bestelt, krijg je er de handleiding en de gesprekskaart bij.

gesprekskaart

Gesprekskaart COPD

Een gesprekskaart voor consulten over COPD met verschillende onderwerpen.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Hulp bij stoppen met roken – alleenstaande moeder

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) moeders.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Hulp bij stoppen met roken – gezin

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.

Pijnkaarten

Medicijnkaarten sikkelcelziekte

Eenvoudige uitleg over zetpillen en pillen om te slikken, de juiste dosering per leeftijd en het afwisselen van verschillende pijnstillers

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Nadia wil zich goed voelen – wat kan ze doen?

Eenvoudig beeldverhaal over wat je kunt doen als je geen tijd hebt voor jezelf en je je altijd moe voelt. Professionals en vrijwilligers in de zorg en welzijn of gemeente kunnen het verhaal gebruiken.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Rookvrij blijven doe je met hulp!

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal dat ouders helpt bij het het rookvrij blijven als ze zijn gestopt met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.

Naar boven