Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Rookvrij blijven doe je met hulp!

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal dat ouders helpt bij het het rookvrij blijven als ze zijn gestopt met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.

Pharos

Trimbos Instituut

Longfonds

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

Animatie in vier talen

De beeldverhalen zijn ook als ingesproken animaties te bekijken, in de talen Nederlands, Arabisch, Berbers en Turks.

De papieren versie van het verhaal is te bestellen bij het Trimbos Instituut.

Handleiding bij het beeldverhaal

Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg of kinderopvang kunnen het beeldverhaal gebruiken. Er is een handleiding voor de mensen die dit beeldverhaal willen inzetten bij een consult: Beeldverhalen: een krachtig instrument in het gesprek over stoppen met roken.

Drie beeldverhalen over stoppen met roken

Dit beeldverhaal is gemaakt als onderdeel van het PROMISE-project met als doel om zwangere vrouwen beter te ondersteunen bij stoppen met roken. Er zijn in dit project drie beeldverhalen gemaakt:

Ontwikkelen beeldverhalen

Pharos heeft veel kennis van en ervaring met het ontwikkelen en testen van eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen voor laaggeletterden, mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en migranten. We ontwikkelen op verzoek beeldverhalen, bijvoorbeeld over de gezonde ontwikkeling en omgeving van kinderen, gezond ouderschap en opvoeding. Dat doen we in samenwerking met professionals werkzaam bij de opdrachtgever en mensen uit de doelgroep.

Neem contact op met Pharos voor meer informatie.

Naar boven