
Actiekaart wijkaanpak stoppen met roken
Wil je iedereen in jouw wijk een kans geven op een rookvrij leven? En wil jij dat samen met professionals in het sociaal domein, ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen doen? Deze actiekaart helpt je op weg.
Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.
Wil je iedereen in jouw wijk een kans geven op een rookvrij leven? En wil jij dat samen met professionals in het sociaal domein, ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen doen? Deze actiekaart helpt je op weg.
Handleiding voor zorgverleners die gebruik willen maken van beeldverhalen in de ondersteuning voor (aanstaande) ouders die willen stoppen met roken.
Begrijpelijke informatie in tekst en beeld over vijf verschillende keuzes om te stoppen met roken. Deze consultkaart is een hulpmiddel voor een begrijpelijke uitleg en samen beslissen in de spreekkamer
“Wie rookt is een junk. Je bent verslaafd. Het zit in je hersens. Jij rookt als een ketting, weet je.”
Voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. Ontwikkeld door de Taskforce Rookvrije Start i.s.m. Pharos
Deze gesprekskaart is voor iedereen die bij je op het consult komt. Het ondersteunt je in het gesprek met de patiënt
Adviezen en handvaten bij het realiseren van een integraal, persoonsgericht stoppen-met-rokenprogramma, voor GGD’en en gemeenten.
Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) moeders.
Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.
Moeders vertellen over dilemma's rondom zwangerschap en roken.
In opdracht van het Ministerie van VWS ter voorbereiding op het Preventieakkoord – thematafel Roken
Hoe kun je zorgen dat geen enkel kind meer wil beginnen met sigaretten, shisha of snus (een Zweedse variant van pruimtabak)? Samen met een jongerencoach van Stichting Krachtwijken vertelden achttien ervaringsdeskundige jongens, in de leeftijd van 14 tot 18, ons wat er nodig is.