Podcast

De Wijkchallenge – een gezonde toekomst dichterbij in Den Haag

“Wie rookt is een junk. Je bent verslaafd. Het zit in je hersens. Jij rookt als een ketting, weet je.”

Mirjam Pool
Gera Nagelhout
Ursula Dewkalie
Feroz Hansildaar
Chandra Verstappen
Karin Egelmeer

Publicatie Prijs
Beluister de podcast gratis Open
“Wie rookt is een junk. Je bent verslaafd. Het zit in je hersens. Jij rookt als een ketting, weet je.” Meneer Nizamoeddin komt uit Den Haag, en is een van de mensen die meedeed aan de Wijkchallenge – Stoppen met Roken. Maar zo vanzelfsprekend was dat niet. 

Vaak bereik je met stoppen-met-roken-trainingen mensen die het eigenlijk het minste nodig hebben. Zij zijn bijvoorbeeld niet zo verslaafd, of hebben al een sociaal netwerk om zich heen. Het is belangrijk dat je mensen zoals meneer Nizamoeddin wel bereikt. Zo help je ook hen hun gezondheid te verbeteren. Maar hoe werkt dat? We vertellen het je in deze podcast.

We werkten in deze podcast samen met;
  • Gera Nagelhout, hoogleraar gezondheid en welzijn van mensen met een lage sociaaleconomische positie. Ze werkt bij onderzoeksinstituut IVO (stichting Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving) en de Universiteit Maastricht,
  • Ursula Dewkalie, projectleider en leidinggevende GGZ en Verslavingspreventie bij Indigo en
  • Feroz Hansildaar, hulpverlener bij Indigo.

In opdracht van FNO maakt Pharos een podcast-serie over het bereiken en betrekken van wijkbewoners. De projecten waar we in deze podcast-serie over vertellen zijn gefinancierd door FNO. Ze zijn stuk voor stuk goede voorbeelden die we verzamelen voor het FNO-programma “Gezonde Toekomst Dichterbij”.

Bij Pharos weten we dat het belangrijk is om alle wijkbewoners te betrekken om gezondheidsverschillen terug te kunnen dringen. Ook mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen en schrijven, een migratieachtergrond hebben, of om andere redenen moeilijk bereikbaar zijn. Lees hier meer over het succesvol bereiken en betrekken van inwoners.
Naar boven