Pijnkaarten

Medicijnkaarten sikkelcelziekte

Eenvoudige uitleg over zetpillen en pillen om te slikken, de juiste dosering per leeftijd en het afwisselen van verschillende pijnstillers

Pharos

Sophia Kinderziekenhuis

Publicatie Prijs
Download gratis Download
Bekijk gratis Open

Er is meer aandacht nodig voor vergeten en onzichtbare bloedziekten zoals sikkelcelziekte en thalassemie. Sikkelcelziekte heeft grote gevolgen voor een kind en zijn of haar ouders. De ziekte is chronisch en er is veel zorg nodig. Om ouders te helpen bij pijnaanvallen van hun kind hebben Pharos en het Sophia Kinderziekenhuis medicijnkaarten gemaakt in begrijpelijke taal.

De kaarten geven uitleg over zetpillen en pillen om te slikken, de juiste dosering per leeftijd en het afwisselen van verschillende pijnstillers. De tekeningen passen bij de doelgroep: kinderen met West-Afrikaanse roots.

De invulkaart is bedoeld voor kinderen die andere medicijnen dan ibuprofen en paracetamol krijgen. Hij wordt door de zorgverlener ingevuld.

De kaarten zijn aan te passen voor andere ziektes waarbij pijn een rol speelt. Werk jij bij of met een ziekenhuis dat interesse heeft in zulke kaarten, neem dan contact op met Gudule Boland (g.boland@pharos.nl).

Gedrukte versie medicijnkaarten

Op de foto ziet u de gedrukte exemplaren van de medicijnkaarten. Deze zijn van het Sophia Kinderziekenhuis. Wilt u graag zo’n exemplaar ontvangen, neem dan contact op met Gudule Boland (g.boland@pharos.nl). Zij brengt u dan in contact met het ziekenhuis.

Meer materiaal over dit thema

Preventie en zorg chronische aandoeningen
Naar boven