
Als u last heeft van concentratieproblemen, nachtmerries
Informatie over psychische klachten voor asielzoekers | Nederlands - Frans
Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.
De materialen op deze pagina mogen worden gebruikt onder de volgende voorwaarden:
Voor meer informatie, vragen of uitzonderingen op dit beleid kun je contact opnemen: online@pharos.nl
Informatie over psychische klachten voor asielzoekers | Nederlands - Frans
Document met aanbevelingen op het gebied van vrouwenbesnijdenis.
Document waarin wordt erkend dat meisjesbesnijdenis in Mauritanië en islamitische landen niet gerechtvaardigd is, en verboden wordt door de Sharia.
Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) moeders.
Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.
Over wat je kunt doen als iemand in de familie een psychose heeft
Informatie over psychische klachten voor asielzoekers | Nederlands - Frans
Over wat je kan doen bij een depressie
Beeldverhaal voor ouders met jonge kinderen. Dit boekje kan je voorlezen aan kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook kunnen professionals en vrijwilligers in de zorg, de kinderopvang en het onderwijs het boekje gebruiken.
Deze Franse folder is voor ouders die afkomstig zijn uit een land waar meisjesbesnijdenis voorkomt. Hij geeft u informatie over meisjesbesnijdenis.
Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal dat ouders helpt bij het het rookvrij blijven als ze zijn gestopt met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.
In samenwerking met mantelzorgers en voorlichters hebben we video's ontwikkeld om kort uitleg te geven over dementie én wat je kunt doen als je te maken hebt met dementie in tijden van corona. De video's zijn beschikbaar in vijf talen; Surinaams, Marokkaans-Arabisch, Berbers, Nederlands en Turks.