Boek

Migranten en dementie – Verhalen uit Amsterdam Nieuw-West

Deze publicatie is tot stand gekomen op basis van verhalen van mantelzorgers van migranten met dementie en gesprekken met professionals. Deze verhalen zijn verzameld door inzet van Rikke Komen, Jos van Campen en Anne-Mei The, met dank aan patiënten en familieleden van de poli geriatrie van het voormalige MC Slotervaart, nu het OLVG.

Jennifer van den Broeke

Rikke Komen

Anne-Mei The

Jos van Campen

Publicatie Prijs
Download PDF gratis Download
Bekijk PDF gratis Open

Alle mensen zijn meer dan hun ziekte. Ook oudere migranten met dementie. De komende jaren wordt een flinke stijging verwacht van het aantal migrantenouderen met dementie. Om goede dementiezorg en ondersteuning te kunnen bieden, is het belangrijk te weten waar behoefte aan is en wat de eventuele problemen zijn. Wie kan dit beter vertellen dan oudere migranten en hun mantelzorgers zelf?

In deze publicatie zijn 10 levensverhalen opgetekend van mantelzorgers van patiënten met wortels in Turkije, Marokko, Iran en Suriname. Voor de geheugenpoli van het OLVG in Amsterdam Nieuw-West en voor Pharos is dementie bij migranten een speerpunt. Ook is dit onderwerp verder is gaan leven in de leerstoel van Anne-Mei The. Op dit moment worden er Social Trials gehouden waarin juist ook naar migranten en hun mantelzorgers wordt gekeken. Het is tijd voor een gezamenlijke publicatie.

Levensverhalen en gesprekken met professionals vormen de basis, aangevuld met onze kennis en expertise. Hiermee streven we naar meer bekendheid over dementie onder de eerstegeneratie migranten in Nederland, met het doel om bij te dragen aan het inhalen van de achterstand in dementiezorg en -ondersteuning aan oudere migranten.”

Meer materiaal over dit thema

Vitaal ouder worden voor iedereen
Naar boven