Artikel

Valpreventie voor ouderen met een lage sociaal-economische status (SES) en/of migratieachtergrond

Deze publicatie geeft meer inzicht in de relatie tussen vallen en lage SES en/of migratieachtergrond. Ook vind je hierin tips om in de praktijk te werken aan valpreventie die geschikt is voor mensen met een lage SES en/of migratieachtergrond.

Elvera Overdevest
Sanne Frazer
Kirsten Evenblij
Jennifer van den Broeke
Carolien Smits

Publicatie Prijs
Download artikel gratis Download
Bekijk artikel gratis Open

Eén op de drie 65-plussers, die nog zelfstandig thuis woont, valt minstens één keer per jaar. Van de mensen die vallen, komt ongeveer 10% op de eerste hulp terecht met letsel. Dit percentage neemt de komende jaren alleen maar verder toe door vergrijzing en doordat ouderen langer zelfstandiger thuis blijven wonen. Ouderen met een lage sociaal-economische status (SES) en/of een migratieachtergrond lopen mogelijk een hoger risico om ten val te komen. Van deze groep is bekend dat zij gemiddeld een slechtere gezondheid hebben in vergelijking met leeftijdsgenoten met een hoge SES.

Valpreventie-interventies

Deze publicatie is geschreven voor onderzoekers, interventie-ontwikkelaars, professionals en beleidsmedewerkers die valpreventie-interventies willen toepassen en/of (door)ontwikkelen.

Lees meer over preventie.

Naar boven