Welzijn en gezondheid van gezinsherenigers – Een verkenning

Dit rapport is een eerste inventarisatie van hoe het gaat met de gezondheid en het welzijn van gezinsherenigers in Nederland, op basis van de ervaringen van gezinsleden zelf en de inzichten van zorg- en dienstverleners.

Jeanine Brummel-Ahlaloum, Thirza Andriessen, Elize Smal, Ramin Kawous

Publicatie Prijs
Dowmload pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

De verkenning Welzijn en gezondheid van gezinsherenigers is een eerste inventarisatie van hoe het gaat met gezinsherenigers in Nederland, op basis van de ervaringen van gezinsleden zelf en de inzichten van zorg- en dienstverleners. Deze verkenning is uitgevoerd door Pharos in het najaar van 2017 in Almelo, Den Haag en Nijmegen.

De maatschappelijke belangstelling voor het onderwerp is groot. Zowel bij professionals die dagelijks met gezinsherenigers werken, als bij gemeenten, maatschappelijke organisaties en ministeries. Want hoewel gezinshereniging niet nieuw is in Nederland, is er toch nog maar weinig bekend over hoe het gezinnen vergaat nadat ze herenigd zijn. In Nederland is, voor zover wij weten, nog nooit eerder onderzoek gedaan naar gezondheid en welzijn van gezinsherenigers. Terwijl het toch een relatief grote groep nieuwkomers betreft.

Dit materiaal kun je ook gebruiken bij de begeleiding van vluchtelingenkinderen en vluchtelingengezinnen.

Meer materiaal over dit thema

Gezondheid & Migranten
Naar boven