Datum

Aandacht voor meisjesbesnijdenis tijdens Zero Tolerance Day

Datum

Vrouwelijke genitale verminking, ook wel meisjesbesnijdenis genoemd. Een onderwerp dat misschien niet zo groot lijkt in Nederland, maar grote gevolgen kan hebben voor vrouwen en meisjes en juist daarom belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden op Zero Tolerance Day op 7 februari*.

Het thema van Zero Tolerance Day is dit jaar: Zichtbaar door Samenwerking. Waar kunnen vrouwen en meisjes terecht? Wat wordt er gedaan in Nederland om meisjesbesnijdenis te voorkomen? Welke zorg is er beschikbaar?

Tijdens deze online Zero Tolerance Day bijeenkomst komen Groningse partijen samen om te laten zien welk aanpak wordt gebruikt in de provincie. Hoe belangrijk de onderlinge samenwerking is om tijdige signalering ter preventie van meisjesbesnijdens én juist voorlichting en zorg te kunnen bieden zodat vrouwen stap voor stap de juiste begeleiding en hulp krijgen.

Door kennis, ervaringen en verhalen uit te wisselen kunnen we nog meer van elkaar leren, beter samenwerken en op deze manier beter zichtbaar worden om meisjesbesnijdenis uit de wereld te helpen.

*Dit jaar staan we op 7 februari stil bij deze dag in plaats van 6 februari, omdat deze dag in het weekend valt.

Het programma is hier te zien.

Benieuwd hoe Zero Tolerance Day er vorig jaar uit zag? Bekijk het hier.

Naar boven