Datum

Eelco Eerenberg nieuw lid raad van toezicht

Datum

De Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg is per 1 december 2022 benoemd als lid van de raad van toezicht van Pharos.

Directeur-bestuurder Patricia Heijdenrijk over het toetreden van dhr. Eerenberg: “We zijn bijzonder verheugd dat Eelco onze raad van toezicht komt versterken. Als geen ander kent hij de politiek-bestuurlijke wereld waarin wij opereren. En daarnaast weet hij uit de praktijk wat er extra nodig is om beleid voor alle burgers te laten werken. Deze kennis, gekoppeld met zijn drive om gezondheidsachterstanden echt aan te pakken zal ons zeker helpen bij onze missie: gelijke gezondheidskansen voor iedereen”.

Eelco Eerenberg over zijn benoeming

“Als je mij vraagt waar ik mij met hart en ziel voor in zet, dan is dat voor dat elk kind een gelijke kans krijgt. Ook op het gebied van gezondheid. Helaas zie ik ook dat gezondheidsverschillen een veelkoppig monster is, wat al begint op jonge leeftijd”, vertelt Eerenberg. “Om een voorbeeld uit Utrecht te geven: de wijk Overvecht en de wijk Noordoost worden gescheiden door een tunnel. Die tunnel is het verschil in levensverwachting van wel 15 jaar.”

“Problemen met geld, werk en wonen veroorzaken gezondheidsachterstanden. Andersom kunnen gezondheidsproblemen, de problemen met rondkomen, werk en wonen versterken. Om deze verschillen aan te pakken moeten we voor een aantal groepen mensen wat extra’s doen. En dan komt Pharos vaak in beeld. Zij zorgen voor een onmisbare kennisbasis over hoe je dit aan kunt pakken. Daarom ondersteun ik graag hun goede werk. Nu ook in de raad van toezicht.”

Naar boven