Datum

Nieuwe leerstoel inclusieve persoonsgerichte zorg voor burgers in kwetsbare situaties

Datum

Op 1 september start Jeanine Suurmond als hoogleraar inclusieve persoonsgerichte zorg voor kwetsbare burgers aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze leerstoel wordt mede gefinancierd door Pharos. De leerstoel zal zich richten op betere toegang tot zorg aan mensen in kwetsbare situaties.

Patricia Heijdenrijk, directeur Pharos: “Ik ben ontzettend blij met de benoeming van Jeanine Suurmond. Met de aanstelling van Jeanine Suurmond halen we de wetenschap dichterbij, dat is belangrijk omdat al ons werk gebaseerd is op onderzoek. De kennis er ervaring van Jeanine Suurmond zal ons en het werkveld zeker verder helpen in het verkleinen van de gezondheidsverschillen.”

In haar werk richt Suurmond zich op de vraag hoe gezondheidsverschillen kunnen afnemen door meer inclusieve en persoonsgerichte zorg, haar onderzoek sluit daarmee goed aan bij de missie van Pharos. Jeanine Suurmond is geen onbekende voor Pharos,  rondom het thema inclusieve gezondheidszorg werkt Pharos al samen met haar.

Patricia Heijdenrijk: “De komende tijd gaan we verkennen hoe we samen kunnen optrekken om gezondheidsverschillen te verkleinen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de uitkomsten van haar wetenschappelijke onderzoek goed kunnen gebruiken in ons werk voor zorgprofessionals.”

Leest hier het benoemingsbericht van het Radboudumc.

Naar boven