Datum

Nieuwe training sleutelpersonen in het najaar

Datum

Start nieuwe training

UPDATE: De training in het najaar (vrijdag 5 en 19 oktober en vrijdag 9 november) is vol, heb je interesse in een vervolgtraining, neem dan alvast contact met ons op. Stuur een mail naar Inge Goorts: i.goorts@pharos.nl.

Er start een nieuwe driedaagse training voor Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders. De lesdagen zijn op vrijdag 5 en 19 oktober en vrijdag 9 november. Inmiddels zijn er ruim 70 sleutelpersonen opgeleid en actief in heel Nederland. Lees hier alle informatie over de basistraining voor sleutelpersonen.

Samenwerken met een Sleutelpersoon Gezondheid Statushouders

Sleutelpersonen zijn mensen die zelf gevlucht zijn. Zij weten hoe moeilijk het is voor nieuwkomers om in Nederland hun weg te vinden. Veel sleutelpersonen hebben in het land van herkomst als zorgprofessional gewerkt. Zij werken succesvol samen met gemeenten, welzijnsorganisaties, GGD’en en Vluchtelingenwerk.

In de Infosheet Sleutelpersonen Gezondheid Statushouders vind je onder andere meer over de verschillende rollen die een sleutelpersoon kan vervullen; als voorlichting, bemiddelaar, verkenner en/of adviseur.

Gemeenten, GGD’en en zorg- en welzijnsorganisaties die sleutelpersonen inzetten, regelen in ieder geval: de rol en taken van sleutelpersonen, de begeleiding, de vergoeding en het contract. De inzet en de organisatie ervan is verschillend en veelal afhankelijk van de lokale situatie. In de infosheet lees je ook hoe je zelf aan de slag kan met de inzet van een sleutelpersoon.

Meer over sleutelpersonen

Bekijk ons dossier over sleutelpersonen, hier vind je onder andere waar de sleutelpersonen al actief zijn en ervaringen van sleutelpersonen.

 

Naar boven