Startbijeenkomst ‘Week van de Gezondheidsverschillen’

We trapten de week af in Nieuwspoort met een inspirerende bestuurdersbijeenkomst. Onder het thema “En ze leefden niet even lang en gelukkig” kwamen vooraanstaande sprekers samen om aan de slag te gaan met een cruciale uitdaging die ons allemaal aangaat: het verkleinen van gezondheidsverschillen in Nederland.

Onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar gingen Patricia Heijdenrijk (directeur Pharos), Jan Rotmans (Captain of Transition), Gershwin Bonevacia (dichter), Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid), Wietske Schober (directielid en adviseur KAW architecten), Edwin van der Meer (voorzitter RvB BovenIJ), Eelco Eerenberg (wethouder Gemeente Utrecht), Dicky Gingnagel (Taalambassadeur en adviseur bij Pharos) en Mariëtte Hamer (regeringscommissaris en RvT Pharos) in gesprek over welke transities er nodig zijn om deze gezondheidsverschillen in Nederland aan te pakken.

Is jouw organisatie betrokken bij het aanpakken van gezondheidsverschillen? Of ben je persoonlijk geïnteresseerd in het bijdragen aan deze essentiële missie? Dan nodigen we je uit om mee te werken aan het Deltaplan. Samen kunnen we het tij keren en werken aan een gezondere, gelijkere toekomst voor iedereen.

Tijdens de bijeenkomst stond de oproep voor het samen werken aan het Deltaplan tegen Gezondheidsverschillen centraal. Een noodzakelijk plan met als doel om de onacceptabele gezondheidsverschillen in Nederland tegen 2040 met 30% te verkleinen. Dit kan alleen door een gezamenlijke inspanning van bestuurders, professionals uit verschillende sectoren en inwoners uit alle lagen van de bevolking. De energie en vastberadenheid om deze uitdaging aan te gaan was duidelijk voelbaar.

Dichter Gershwin Bonevacia vatte de dag samen.

Naar boven