
‘In gesprek over meisjesbesnijdenis’ – geaccrediteerde e-learning
Deze e-learning voor JGZ-professionals biedt basiskennis, tools en oefenstof waarmee je de vgv-preventietaak kunt uitoefenen.
Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.
De materialen op deze pagina mogen worden gebruikt onder de volgende voorwaarden:
Voor meer informatie, vragen of uitzonderingen op dit beleid kun je contact opnemen: online@pharos.nl
Deze e-learning voor JGZ-professionals biedt basiskennis, tools en oefenstof waarmee je de vgv-preventietaak kunt uitoefenen.
In dit rapport benoemen we de meest voorkomende knelpunten, en bieden we oplossingen. Dit materiaal kun je ook gebruiken bij de begeleiding van vluchtelingenkinderen en vluchtelingengezinnen.
Draaiboek voor een voorlichtingsbijeenkomst (versie april 2021)
Handreiking voor (aankomende) zorgprofessionals die zorg verlenen aan vrouwen die besneden zijn, bijvoorbeeld huisartsen, verloskundigen en verpleegkundigen (in opleiding).
Achtergronddocument bij de handreiking
Beeldverhaal dat uitlegt hoe een bezoek aan de geheugenpoli eruit ziet
Praktisch handboek voor hulpverleners in de gezondheidszorg en daarbuiten, die met het Culturele Interview aan de slag willen.
Praktische gids met aanbevelingen over taalgebruik in de communicatie over meisjesbesnijdenis
Wat is cultuursensitief werken? Hoe doe je dat? En hoe helpt cultuursensitief werken om gezondheidsverschillen te verkleinen?
E-learning (twee modules en een eindtoets) voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.
Een ingesproken powerpoint over behandelwensen en –grenzen, cultureelsensitief communiceren, reanimatie, andere behandelingen en de palliatieve fase
Vier (online) workshops met filmpjes, verwerkingsopdrachten en quizvragen