Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Thema
Trefwoord
Type
Taal

35 publicaties

Video

Tips over dementie & corona

In samenwerking met mantelzorgers en voorlichters hebben we video's ontwikkeld om kort uitleg te geven over dementie én wat je kunt doen als je te maken hebt met dementie in tijden van corona. De video's zijn beschikbaar in vijf talen; Surinaams, Marokkaans-Arabisch, Berbers, Nederlands en Turks.

Boek

Migranten en dementie – Verhalen uit Amsterdam Nieuw-West

Deze publicatie is tot stand gekomen op basis van verhalen van mantelzorgers van migranten met dementie en gesprekken met professionals. Deze verhalen zijn verzameld door inzet van Rikke Komen, Jos van Campen en Anne-Mei The, met dank aan patiënten en familieleden van de poli geriatrie van het voormalige MC Slotervaart, nu het OLVG.

Leidraad, criteria en behulpzame vragen – dementiezorg

Om dementiezorg- en ondersteuning te laten aansluiten bij mensen met een migratieachtergrond met dementie, helpt het als betrokken (keten)organisaties zelf ook inclusief beleid hebben. Bijgaande ‘Leidraad, criteria en behulpzame vragen voor beleid bij dementie’ bevat allerlei vragen die organisaties op weg kunnen helpen met inclusief beleid en bijpassende werkwijze. Er staan ook criteria en bijbehorende vragen in om mee na te gaan waar het goed loopt en waar nog meer aandacht naar toe kan om mensen met dementie met een migratieachtergrond en hun mantelzorgers te bereiken en te betrekken.

Naar boven