Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Thema
Trefwoord
Type
Taal

77 publicaties

Pleidooi

Stoppen met rokenzorg voor iedereen

De coalitie Iedereen Rookvrij pleit voor aanvullende acties zodat over 5 - 10 jaar ook veel mensen met een lagere opleiding zijn gestopt met roken

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Hulp bij stoppen met roken – gezin

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) ouders.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Hulp bij stoppen met roken – alleenstaande moeder

Eenvoudige voorlichting met begrijpelijk beeldmateriaal over stoppen met roken. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, gemeente of kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met (toekomstige) moeders.

Actiekaart

Actiekaart wijkaanpak stoppen met roken

Wil je iedereen in jouw wijk een kans geven op een rookvrij leven? En wil jij dat samen met professionals in het sociaal domein, ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen doen? Deze actiekaart helpt je op weg.

Begrijpelijke voorlichting

Keuzekaart in beeld – Stoppen met roken

Begrijpelijke informatie in tekst en beeld over vijf verschillende keuzes om te stoppen met roken. Deze keuzekaart is een hulpmiddel voor een begrijpelijke uitleg en samen beslissen in de spreekkamer