Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Thema
Trefwoord
Type
Taal

8 publicaties

Lesmethode

Wereldreizigers – Gedachten

In de lesmethode “Wereldreizigers” bieden we een module mindfulness aan. Onderdeel van deze module is het hoofdstuk “gedachten”. Tijdens deze les leren kinderen zich er onder andere van bewust te worden dat gedachten geen feiten zijn. Ze komen en gaan weer. Door middel van mindfulness geef je de kinderen de ruimte om te beslissen of je de gedachten voor ‘waar’ aanneemt en hoe je ermee om wilt gaan. Erg belangrijk, zeker voor nieuwe leerlingen die (steeds) terugkerende, moeilijke gedachten hebben. Je kunt deze module gebruiken als basis voor jouw les.

Lesmethode

Wereldreizigers – Spel en Spelen

In de lesmethode “Wereldreizigers” bieden we een module “Spel en Spelen” aan. In deze module maken de leerlingen kennis met Nederlandse spellen. Zo kunnen nieuwkomersleerlingen beter spelen en verbinden met hun klasgenoten. Ook krijgen zij meer plezier in spel en spelen, en ervaren zij dat Nederland hun een goed thuis kan bieden. Tot slot ervaren zij op deze manier dat samen regels maken leuk is, en begrijpen ze dat spelregels belangrijk zijn. Je kunt deze module gebruiken als basis voor jouw les.

Lesmethode

Wereldreizigers – Wie ben ik?

In deze module leren de kinderen de lesmethode “Wereldreizigers” kennen. Dit hoofdstuk vergemakkelijkt het voor de leerlingen om over zichzelf te vertellen, hun emoties te benoemen en ze te uiten, en meer te vertellen over hun afkomst. Je kunt deze module gebruiken als basis voor jouw les.