Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

De eerste hapjes van baby Adam

Eenvoudig beeldverhaal over de eerste hapjes van baby Adam. Professionals en vrijwilligers in de zorg of de kinderopvang kunnen het verhaal gebruiken bij contact met ouders over gezond opgroeien.

Pharos
Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG)

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

Wat is gezond voor Adam? Dit beeldverhaal gaat over het geven van de eerste oefenhapjes aan je kindje.

Over beeldverhalen

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen kunnen professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn, de gemeente, het onderwijs of de kinderopvang inzetten tijdens het contact met migranten, laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Accepteren en begrijpen boodschap

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal zorgt ervoor dat de lezer echt weet wat te doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan. Het materiaal bevat informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Een goed voorbeeld hiervan is een beeldverhaal. Een beeldverhaal sluit aan bij de belevingswereld van de mensen voor wie de boodschap bedoeld is. De lezer kan zich identificeren met de hoofdpersoon waardoor de boodschap goed beklijft. Dit draagt bij aan de acceptatie van de boodschap en de begrijpelijkheid voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of lezen en schrijven.

Ontwikkelen beeldverhalen

Pharos heeft veel kennis van en ervaring met het ontwikkelen en testen van eenvoudig voorlichtingsmateriaal en beeldverhalen voor laaggeletterden, mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en migranten. We ontwikkelen op verzoek beeldverhalen, bijvoorbeeld over de gezonde ontwikkeling en omgeving van kinderen, gezond ouderschap en opvoeding. Dat doen we in samenwerking met professionals werkzaam bij de opdrachtgever en mensen uit de doelgroep.

Neem contact op met Pharos voor meer informatie.

Achtergrond

Dit beeldverhaal is ontwikkeld door Pharos in samenwerking met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Het verhaal is landelijk toepasbaar. Later dit najaar verschijnt er nog een versie speciaal voor gebruik in Amsterdam. Hier wordt bijvoorbeeld de term Ouder- en Kindteam gebruikt, in plaats van consultatiebureau. Houd onze website en social media in de gaten!

Overzicht van eenvoudig materiaal gemaakt door Pharos en partnerorganisaties

Bekijk de eenvoudige voorlichting over zwangerschap en ouderschap

 

Naar boven