‘Een vast maatje, een vast gezicht voor langere tijd, dat is de winst’

Video over het verhaal van moeder Aisha uit Delft en interview met de kwartiermaker van Kasto (Kansrijke Start voor Ouders) in Delft.

Publicatie Prijs
Lees het interview gratis Download
Bekijk de video gratis Open

Aisha (42) uit Delft is hoogbegaafd en heeft een vorm van autisme. Tijdens haar zwangerschap een paar jaar geleden ervaarde zij veel stress. Haar relatie liep stuk, ze had geen inkomen en ze voelde zich onzeker over het aankomende ouderschap. Via haar verloskundige werd ze doorverwezen naar jeugdverpleegkundige Mirjam van Eijk. Die trof haar in crisis aan en begeleidt haar sinds die tijd. Dochter Faatima is nu bijna 2 jaar oud en het gaat goed met moeder en dochter. Mirjam staat van tijd tot tijd nog naast Aisha om haar te helpen als ze ergens zelf niet uitkomt. Ze geeft Aisha de ruimte om mee te denken en zelf beslissingen te nemen als ouder. Dat is belangrijk voor haar. ”Ik voel me bij Mirjam veilig om alles te vertellen. Voordat ik hulp ging zoeken was ik wel bang dat ze misschien mijn kind gingen afnemen. Maar dat was snel weg toen Mirjam mij ging helpen.”

Jeugdverpleegkundige Mirjam begeleidt Aisha vanuit Kasto: een initiatief waarin kwetsbare (aanstaande) ouders 2,5 jaar begeleiding ontvangen van zorg- en hulpverleners uit het sociaal en medisch domein, in principe via huisbezoeken.

Bekijk en lees ook de andere ervaringsverhalen en interviews:

Naar boven