Eenvoudige voorlichting

Praatkaart huidlymfoom: Immuuntherapie voor een huidlymfoom

Kaarten over huidlymfoon die oncologieverpleegkundigen en oncologen kunnen gebruiken bij een eenvoudige uitleg in woorden en beeld. De kaarten zorgen voor meer begrip en helpen het samen beslissen.

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

Pharos ontwikkelde in opdracht van de Stichting Huidlymfoom zes praatkaarten. De praatkaarten bevatten begrijpelijke informatie over kanker in woord en beeld. Ze kunnen worden gebruikt in de spreekkamer om het gesprek tussen zorgverlener en patiënt te ondersteunen. De afbeeldingen op de kaart vertellen hetzelfde als de tekst en maken de uitleg en de anatomie nog duidelijker. De praatkaarten zijn ook getest door taalambassadeurs van Stichting ABC.

Onderwerpen van de praatkaarten over huidlymfomen:

Handleiding & methodiek

Lees de handleiding voor het gebruik van de kaarten, inclusief tips voor eenvoudig communiceren.

Bekijk ook de Methodiek Begrijpelijke medische informatie in woord en beeld

Training

We bieden naast deze kaarten ook een training aan (open of incompany) – Effectief communiceren met laaggeletterden: oefenen met praatkaarten over kanker. De training behandelt het herkennen van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en hoe je vervolgens effectief met hen communiceert. Je leert hoe je de praatkaarten en andere materialen optimaal gebruikt bij je consulten.

Lees meer over de training

Naar boven