Sneltest

Sneltest Gezondheidsvaardige Organisatie

Maakt jouw organisatie het makkelijk voor patiënten en cliënten om informatie te vinden, begrijpen en toe te passen? Krijg een beeld met deze sneltest

Publicatie Prijs
Download de sneltest gratis Download
Lees de toelichting gratis Open

Toelichting sneltest

De communicatiekloof in preventie en zorg

De meeste informatie over preventie en zorg is opgesteld door hoogopgeleide mensen met medische kennis. Voor een groot deel van onze samenleving is dit niet te begrijpen. Het wordt zelfs in toenemende mate lastiger om een gezondheidsvaardig persoon te zijn. Ons zorgstelsel wordt namelijk steeds ingewikkelder. Denk aan de digitalisering, de uiteenlopende gezondheidsinformatie op internet en de veelheid aan zorgaanbieders en behandelmogelijkheden.

Dit leidt ertoe dat een groot deel van de Nederlanders een slechtere kwaliteit van zorg ontvangt, met uiteindelijk een grotere kans op complicaties en overlijden. Daarom is het belangrijk dat we onze zorg minder complex en toegankelijker maken. Alle informatie over gezondheid moet eenvoudig vindbaar, begrijpelijk en toepasbaar zijn. Zo maken we het niet alleen makkelijker voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden, maar voor iedereen. Met de sneltest krijg je een beeld van hoe ‘gezondheidsvaardig’ jouw organisatie al is en waar je nog dingen moet aanpassen.

Download de volledige toelichting op de Sneltest Gezondheidsvaardige Organisatie