De Stopcoach van start: app en persoonlijke begeleiding helpen rokers met stoppen

De Stopcoach is een nieuwe, laagdrempelige app die mensen kan helpen bij stoppen met roken. De app is toegankelijk en begrijpelijk, en hij wordt alleen ingezet in combinatie met persoonlijke begeleiding.

In achterstandswijken wordt meer gerookt. Het is voor inwoners daar door persoonlijke omstandigheden, stress en hun omgeving moeilijker om te stoppen, ook al willen zij dat vaak wel. Wij denken dat zij met De Stopcoach en aanvullende begeleiding beter ondersteund worden.

Sinds deze week is de pilot met De Stopcoach van start. De vijf gemeenten die ermee aan de slag gaan zijn Stadskanaal, Weststellingwerf, Hulst, Goeree-Overflakkee en Roermond. Uiteraard gaan we onze ervaringen delen, ook tussentijds. Alvast benieuwd naar de app? In deze screenshots krijg je een eerste indruk.

De Stopcoach is gebaseerd op een Engelse toepassing. In Nederland zijn de app en de aanpak vertaald en doorontwikkeld door ons programma eHealth4All, het Trimbos-instituut en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), in samenwerking met Brthrs Agency. Dat is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Noaber Foundation.

Naar boven