Datum

“Ik was zwanger en zó mager, je zag het in mijn gezicht” – podcasts Kansrijke Start

Datum

“Ik was zwanger en zó mager, je zag het in mijn gezicht”, zegt Adonia. Ze is moeder en vertelde wat zij nodig had in de moeilijke periode van haar zwangerschap en wat haar heeft geholpen. De verhalen van Adonia en twee andere moeders hoor je in onze podcastreeks.

Verhalen die schrijnend duidelijk maken waarom vroege signalering van problemen en betere zorg en ondersteunding zo nodig zijn voor jonge vrouwen en gezinnen. Vóór, tijdens en na de zwangerschap.

De eerste 1000 dagen zijn bepalend

De eerste 1000 dagen van een kind zijn bepalend voor een gezonde ontwikkeling. Ze hebben grote invloed op de gezondheid en welzijn in de rest van het leven. En zelfs voor de gezondheid van volgende generaties. Als we gezondheidsverschillen in Nederland willen terugdringen, moeten we inzetten op een kansrijke start voor alle kinderen. Dat kan alleen als iedereen die betrokken is bij die start, samenwerkt. In opdracht van het ministerie van VWS werkt Pharos aan het stimuleringsprogramma lokale coalities Kansrijke Start. We stimuleren gemeenten om tot duurzame samenwerking te komen tussen professionals uit zowel het medische als het sociale domein. Met als doel een betere zorg en ondersteuning in de eerste 1000 dagen voor álle kinderen.

Beluister hier de podcasts:

Naar boven