Datum

Nieuw: vind eenvoudig sleutelpersonen in jouw buurt met de interactieve kaart sleutelpersonen

Datum

Ben je op zoek naar sleutelpersonen in jouw gemeente? Of wil je weten wie kan helpen bij thema’s als gezondheid, palliatieve zorg of seksueel geweld? Dit vind je nu heel eenvoudig op onze interactieve kaart sleutelpersonen. Bekijk welke sleutelpersonen bij jou in de buurt actief zijn.

Wie zijn sleutelpersonen en wat doen ze?

Sleutelpersonen zijn migranten of vluchtelingen die in Nederland hun weg hebben gevonden als nieuwkomer. Ze hebben affiniteit met de gezondheidszorg, omdat ze vaak in het land van herkomst als zorgprofessional werkten. Een sleutelpersoon vervult een brugfunctie tussen statushouders, (zorg)organisaties en (zorg)professionals. Ze helpen gemeenten en/of zorgorganisaties om statushouders snel wegwijs te maken in de gezondheidszorg in Nederland.

Pharos traint Sleutelpersonen zodat ze breed inzetbaar zijn bij gemeentes, de GGD of zorgorganisaties. Dit kan in de rol van adviseur, voorlichter, verkenner of  bemiddelaar. Op die manier helpen ze statushouders het Nederlandse zorgsysteem te begrijpen.

Zo werkt de interactieve kaart

Door de interactieve kaart kun je Sleutelpersonen nog makkelijker vinden en inzetten. Zoek op de kaart in jouw regio of gebruik de filters, zoals:

  • Onderwerp (Gezondheid statushouders, Palliatieve zorg, Seksueel geweld en Vrouwelijke genitale verminking)
  • Taal
  • Plaats of postcode

Alle sleutelpersonen die Pharos heeft getraind vind je terug op de kaart. Dan zie je ook direct op welke manier je met hen in contact komt. Bekijk nu alle sleutelpersonen op de interactieve kaart.

Naar boven