Datum

Nu gratis hoofdstukken Wereldreizigers: lesmethode voor nieuwkomerskinderen op basisschool

Datum

Een vluchtelingenkind in de klas heeft extra ondersteuning nodig. Wereldreizigers richt zich op hun sociaal-emotionele ontwikkeling en hun verbondenheid met klasgenootjes. De lesmethode kan gebruikt worden op zowel reguliere basisscholen als op scholen speciaal voor nieuwkomersleerlingen. Om kennis te maken, bieden we een gratis proefpakket dat je meteen kunt inzetten.

Het proefpakket bestaat uit de hoofdstukken Wie ben ik?, Spel en Spelen en Gedachten. In de verschillende lessen van Wereldreizigers leren leerlingen laagdrempelig hun nieuwe omgeving kennen, en leren ze hun klasgenoten te vertellen over waar ze vandaan komen.

Kinderen groeien naar elkaar toe

Scholen die gebruik maken van de lesmethode zijn positief. Docenten vertellen dat de methode voor meer verbondenheid zorgt in de klas. Bovendien durven de kinderen meer met elkaar te delen.

“Ik merkte door deze lessen dat ze meer naar elkaar toegroeien en meer acceptatie hebben voor elkaar en dat hield ook aan nadat de lessen waren afgelopen. Je ziet het buiten ook: dat ze meer met elkaar spelen en meer bevriend zijn met elkaar.”

Docent over Wereldreizigers

De verschillende hoofdstukken in het docentenboek zijn goed afzonderlijk in te zetten als basis voor een les. Om dat te laten zien, en om onderwijzers kennis te laten maken met de methode, zijn drie hoofdstukken uit Wereldreizigers vanaf nu gratis beschikbaar. Het proefpakket biedt houvast bij het kiezen van een thema voor je les, en het structureren van de les.

Docentenboek en map voor leerlingen

Naast het docentenboek van Wereldreizigers, is ook een leerlingenmap beschikbaar. Of ga rechtstreeks naar de hoofdstukken Wie ben ik?, Spel en Spelen en Gedachten.

Heb je vragen over de methode? Dan kun je contact opnemen met Anna de Haan.

Naar boven