Pharos doet mee aan de Week van de Alfabetisering

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij kunnen niet goed lezen, schrijven en/of rekenen. Ook zijn zij vaak digitaal minder vaardig. Dat heeft grote gevolgen voor hun werk, geld, gezinsleven én voor hun gezondheid.

Zo hebben veel laaggeletterden beperkte gezondheidsvaardigheden. Stel je maar eens voor dat je niet goed kan lezen, maar medicijnen krijgt met een ingewikkelde bijsluiter. Of dat je opvoedadvies moet halen uit een folder met abstracte begrippen als ‘ontwikkeling’ en ‘hechting’.

Mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden, waaronder laaggeletterden, leven minder lang en in minder goede gezondheid. Het is belangrijk laaggeletterdheid te herkennen, effectief te communiceren met mensen die laaggeletterd zijn en hen eenvoudige voorlichting te geven. Daarom doet Pharos ook dit jaar weer mee aan de Week van de Alfabetisering.

Lees feiten en cijfers, ervaringsverhalen van zorgverleners en patiëntenhet grote bloopersartikel voor eenvoudige communicatie en het blog van onderzoeker en trainer Marjolijn van Leeuwen, deskundige op het gebied van laaggeletterdheid. Of bezoek één onze workshops of bijeenkomsten waar we deze week aanwezig zijn.

Te laat met inschrijven? Op onze website en op LinkedInTwitter en Facebook houden wij je op de hoogte!

Meer over onze activiteiten in de Week van de Alfabetisering.

Naar boven