Begrijpelijke voorlichting

Praatkaarten – Afweer en biologische medicijnen

Kaarten die medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, (ziekenhuis)apothekers en apothekersassistenten kunnen gebruiken bij een begrijpelijke uitleg in woorden en beeld. De kaarten zorgen voor meer begrip en helpen het samen beslissen.

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download
Bekijk pdf gratis Open

De Colitis ulcerosa- en de ziekte van Crohn-kaarten zijn ook te bestellen. Je ontvangt ze dan in kleur in dik A5 formaat. Vraag ze aan bij de Crohn & Colitis NL via info@crohn-colitis.nl.

Met daarbij voor zorgverleners:

Training

We bieden naast deze kaarten ook een training aan (open of incompany) – Effectief communiceren met laaggeletterden: oefenen met praatkaarten. De training behandelt het herkennen van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en hoe je vervolgens effectief met hen communiceert. Je leert hoe je de praatkaarten en andere materialen optimaal gebruikt bij je consulten.

Samenwerking IVM en patiëntenorganisaties

De producten zijn in het kader van het Biosimilars-op-Maatproject (BOM) van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) gemaakt. Crohn & Colitis NL, ReumaNederland, artsen en verpleegkundigen uit tien ziekenhuizen waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei, Haaglanden Medisch Centrum en NijSmellinghe hebben een bijdrage geleverd. Het BOM-programma  is gefinancierd door VWS.

Bekijk hier de webpagina van het IVM.

Naar boven