Toegankelijke eHealth – Wensenlijstje van taalambassadeurs

Als je begrijpelijke en toegankelijk eHealth wilt ontwikkelen, is het belangrijk om te luisteren naar de doelgroep. Dus ook naar mensen die minder digivaardig zijn of moeite hebben met lezen en schrijven.

Publicatie Prijs
Download pdf gratis Download

We horen graag wat jij vindt van de Wensenlijst van de taalambassadeurs. Je helpt ons door een paar vragen te beantwoorden in deze korte enquête.

Dit lijstje bevat de wensen voor eHealth van taalambassadeurs. Als je in de ontwikkeling van een digitale gezondheidsapp of patiëntportaal rekening houdt met dit lijstje, ben je al goed op weg naar begrijpelijke en toegankelijke eHealth.

Instrumenten

Wil je – tijdens de ontwikkeling – toetsen op toegankelijkheid en begrijpelijkheid, gebruik dan ook de volgende instrumenten:

Het Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument (VBI)
Handleiding voor het beoordelen van de begrijpelijkheid en toepasbaarheid van printbaar en audiovisueel gezondheidsvoorlichtingsmateriaal voor de patiënt.

Checklist Toegankelijke informatie
Voor voorlichtingstoepassingen zoals folders, flyers en films Voor eHealth-toepassingen zoals websites, apps en patiënten informatie systemen

Lees meer over eHealth

Of je nu een zorgverlener bent, een ontwikkelaar van digitale apps of samenwerkt aan (lokaal) beleid rond eHealth: wij helpen je om ervoor te zorgen dat je echt iedereen ondersteunt met digitale zorg.

Klik hier voor de themapagina.

Naar boven