Online tool

Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument (VBI)

Online tool voor het beoordelen van de begrijpelijkheid en toepasbaarheid van printbaar en audiovisueel gezondheidsvoorlichtingsmateriaal voor de patiënt.

Hester van Bommel
Marjolijn van Leeuwen

Publicatie Prijs
Naar online tool gratis Open

We horen graag wat jij vindt van het Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument. Je helpt ons door een paar vragen te beantwoorden in deze korte enquête.

Zie ook: Handleiding Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal zorgt ervoor dat de lezer echt weet wat te doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan. Het materiaal bevat informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Een goed voorbeeld hiervan is een beeldverhaal. Op onze site vind je enkele voorbeelden van beeldverhalen en eenvoudige materialen. Over bijvoorbeeld de Nederlandse gezondheidszorg, menselijk lichaam en veel vookomende klachten, infectieziekten, diabetes, opvoeding, mediawijsheid en geestelijke gezondheidszorg.

Met dit instrument test en beoordeel je bestaand voorlichtingsmateriaal. Als je nieuw voorlichtingsmateriaal gaat ontwikkelen, kun je gebruik maken van de online checklist toegankelijke informatie.

Lees meer over eHealth

Of je nu een zorgverlener bent, een ontwikkelaar van digitale apps of samenwerkt aan (lokaal) beleid rond eHealth: wij helpen je om ervoor te zorgen dat je echt iedereen ondersteunt met digitale zorg.

Klik hier voor de themapagina.