Online tool

Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument (VBI)

Online tool voor het beoordelen van de begrijpelijkheid en toepasbaarheid van printbaar en audiovisueel voorlichtingsmateriaal voor patiënten.

Hester van Bommel
Marjolijn van Leeuwen

Publicatie Prijs
Naar online tool gratis Open

Met het VBI kan de begrijpelijkheid en toepasbaarheid van voorlichtingsmaterialen worden beoordeeld. De items in het VBI zijn gebaseerd op items in bestaande instrumenten en op concepten in handleidingen voor het beoordelen en ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen. Zie ook: Handleiding VBI

Als je nieuw voorlichtingsmateriaal gaat ontwikkelen, kun je gebruik maken van de online checklist toegankelijke informatie.

 

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal zorgt ervoor dat de lezer echt weet wat te doen na het lezen, bekijken of beluisteren ervan. Het materiaal bevat informatie in beelden, korte teksten in eenvoudige taal of korte gesproken teksten. Een goed voorbeeld hiervan is een beeldverhaal. Op onze site vind je enkele voorbeelden van beeldverhalen en eenvoudige materialen. Over bijvoorbeeld de Nederlandse gezondheidszorg, menselijk lichaam en veel voorkomende klachten, infectieziekten, diabetes, opvoeding, mediawijsheid en geestelijke gezondheidszorg.

We horen graag wat jij vindt van het Voorlichtingsmateriaal BeoordelingsInstrument. Je helpt ons door een paar vragen te beantwoorden in deze korte enquête.

Lees meer over eHealth

Of je nu een zorgverlener bent, een ontwikkelaar van digitale apps of samenwerkt aan (lokaal) beleid rond eHealth: wij helpen je om ervoor te zorgen dat je echt iedereen ondersteunt met digitale zorg.

Klik hier voor de themapagina.

Naar boven