Actueel

Het laatste nieuws van Pharos.

Twee rapporten onderstrepen noodzaak tot structureel antidiscriminatiebeleid in de zorg

Lees meer

Wat als je nieuw bent in Nederland en ziek wordt?

In de Volkskrant verscheen vorige week een indringend portret van Olena, een Oekraïense vrouw die vastloopt in het Nederlandse zorgsysteem. Haar verhaal is helaas geen uitzondering. Bij Pharos herkennen we haar ervaring uit talloze verhalen van mensen die nieuw zijn in Nederland en moeite hebben om de juiste zorg te vinden of begrijpen.

Lees meer

Kunst laat jongeren én volwassenen nadenken over roken en vapen

Hoe begin je een gesprek over roken, vapen en stoppen? In Gelderland-Zuid deden inwoners dat via kunst. Meer dan 95 mensen maakten een kunstwerk voor de wedstrijd ‘Roken, vapen en stoppen’. Elf van hen ontvangen een prijs. De winnende werken zijn vanaf 15 mei te zien in een reizende tentoonstelling.

Lees meer

Terugblik Kansrijke Start lunchwebinar ‘Ervaringsexpertise duurzaam inzetten in regionale coalities’

Hoe geef je ervaringsexpertise een structurele plek binnen regionale coalities? Ontdek het in dit webinar.

Lees meer

Waarom verschillen ertoe doen in de zorg én waarom zorgvuldigheid daarbij onmisbaar is

In de zorg moeten we ons altijd afvragen wanneer verschillen tussen mensen van invloed zijn op gezondheid en welzijn. In het bijzonder als het gaat om begrippen als etniciteit, afkomst en migratieachtergrond. Lees meer hierover in de publicatie 'De doffe kleuren van gezondheidsongelijkheid'.

Lees meer

Terugblik Kansrijke Start lunchwebinar ‘Begrijpelijke en toegankelijke communicatie in de geboortezorg’

Hoe kun je als zorgverlener mensen die moeite hebben met lezen of schrijven herkennen? En hoe communiceer je op een begrijpelijke en toegankelijke manier? In dit webinar vertelt Pharos collega Laxsini Murugesu over waarom het zo belangrijk is om toegankelijk te communiceren.

Lees meer

Gezondheid arbeidsmigranten: de rol van uitzendorganisaties

Het uitzenden van arbeidsmigranten brengt veel extra verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe kunnen uitzendorganisaties deze verantwoordelijkheid (nog) beter oppakken? Het antwoord op deze vraag lees je in het magazine 'Arbeidsmigranten gezond aan het werk'.

Lees meer

Hoe ze in Leiden geld en geldzorgen bespreekbaar maken

In de Week van de Gezondheidsverschillen, waarin het thema dit jaar de rol van geld is, delen we graag de aanpak van BuZz in Leiden. BuZz Leiden is een organisatie voor Sociaal Werk die zich richt op het versterken van basisvaardigheden van de inwoners in de stad.

Lees meer

Week van de Gezondheidsverschillen van start

Vandaag is in Utrecht de Week van de Gezondheidsverschillen officieel van start gegaan, met als centraal thema de invloed van geldzorgen op gezondheid. Deze jaarlijkse week, georganiseerd door Pharos, legt de nadruk op het verband tussen financiële stress en gezondheidsproblemen.

Lees meer

Lancering programma Preventie van Geldzorgen

Door het eerder bespreken van (dreigende) geldzorgen normaal te maken zorgen we samen voor elkaar en voor een gezondere samenleving. Doe je mee?

Lees meer

Lancering Escapekoffer Digitale Inclusie

Om zorgverleners, beleidsmakers en app-ontwikkelaars bewust te maken van hoe moeilijk digitale zorg is voor veel mensen, heeft Pharos de Escapekoffer Digitale Inclusie ontwikkeld. Op donderdag 6 maart 2025 was de lancering, bij Pharos.

Lees meer
Naar boven