Datum

Shakib Sana nieuw lid Raad van Toezicht

Datum

Huisarts en onderzoeker Shakib Sana is per 30 november 2023 benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Pharos.

“Shakib heeft een groot hart en maakt als huisarts echt het verschil voor zijn patiënten, die vaak in aandachtswijken wonen. Met zijn bevlogenheid als huisarts en stevige basis in praktijk en wetenschap is hij een aanwinst voor onze Raad van Toezicht!”, aldus voorzitter Mariëtte Hamer. Shakib Sana staat letterlijk midden in de samenleving. Tijdens corona zette hij zich in voor heldere en toegankelijke informatievoorziening in kwetsbare wijken. Ook gaf hij samen met andere zorgverleners, medische studenten en buurtouders op Rotterdamse markten informatie over vaccins en zette hij zich in om informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken.

Pharos-bestuurder Patricia Heijdenrijk: “Shakib begrijpt wat achterliggende factoren van gezondheidsverschillen zijn en dat je alleen samen met de mensen om wie het gaat aan oplossingen kunt werken. Ik kijk ernaar uit om als bestuurder gebruik te mogen maken van zijn ervaringen en inzichten.”

Shakib Sana over zijn benoeming

“Al 13 jaar ben ik huisarts. Als arts maak ik veel situaties mee waarbij duidelijk zichtbaar is wat de impact van gezondheidsverschillen is. Ik zie het in mijn praktijk, maar ook tijdens de huisvisites. Ik heb van dichtbij ervaren wat het belang van goede informatievoorziening is. Ik stond tijdens corona samen met collega’s aan de wieg van de realisatie van de toegankelijke informatie- en vaccinatielocaties in de wijk. Ook zag ik het bij de informatiebijeenkomsten van gezondheidskloof.nl en twijfeltelefoon.nl. Daarom zet ik mijn ervaring als huisarts en wetenschapper graag in voor Pharos.

Ik kijk ernaar uit om samen met de overige RvT-leden en het bestuur de missie van Pharos weer verder te brengen. Er liggen grote uitdagingen voor ons om ervoor te zorgen dat de gezondheidskloof niet groter wordt door toename van gezondheidsverschillen en dreigende digitale uitsluiting.”

Shakib Sana

Naar boven