Workshop / 3-4 uur
Pharos-ziekenhuischeck
Is jouw ziekenhuis of kliniek ook toegankelijk en begrijpelijk voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven?
Doe de ziekenhuischeck!
Onze trainingen stellen je in staat om effectiever te communiceren met laagopgeleiden, migranten en vluchtelingen. Zo sluit het zorgaanbod beter aan bij het taalniveau, opleidingsniveau, de gezondheidsvaardigheden en culturele achtergrond van de cliënt, patiënt, kind of ouder. En zo ben je in staat de patiënt of cliënt te stimuleren tot zelfmanagement en regie over eigen gezondheid.
De trainingen in onderstaand overzicht zijn voorbeelden van onze mogelijkheden. We denken graag met je mee, hoe een training de professionaliteit kan versterken.
We stellen graag samen een aanbod op maat samen. En geven advies over borging binnen je organisatie.
Neem contact op met het team Coördinatie Trainingen via:
training@pharos.nl T 030 234 98 00
Algemene voorwaarden Onderwijsactiviteiten
Deze e-learnings kunnen individueel worden gevolgd en kunnen worden ingezet bij ons blended aanbod.
Ga naar het leerplatform
Bekijk hieronder het overzicht met onze actuele trainingen
Is jouw ziekenhuis of kliniek ook toegankelijk en begrijpelijk voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven?
Doe de ziekenhuischeck!
Pharos biedt vanaf medio september 2021 de training Sensitief werken in de eerste 1000 dagen aan. De training is gericht op het voorkomen van gezondheidsverschillen, door stress-sensitief te werken met ouders op een begrijpelijke en cultuursensitieve wijze. De training stelt de deelnemers in staat om, samen, sensitief te werken met aanstaande ouders of ouders met kleine kinderen.
Een huisartsenpraktijk is er voor alle patiënten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw praktijk ook geschikt is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Tijdens een praktijkcheck krijg je bezoek van één of twee ervaringsdeskundigen (taalambassadeurs) en een Pharos-adviseur. Zij beoordelen hoe toegankelijk jouw huisartspraktijk voor laaggeletterden is en geven adviezen voor verbetering.
Als je als professional te maken krijgt met huiselijk geweld of kindermishandeling in gezinnen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond kan je onzeker voelen. Weet ik wel genoeg van deze situatie om adequaat te handelen?
In deze training bereid je je voor op het werken met migranten in de huisartsenpraktijk. Je krijgt inzicht in ziektegedrag en ziektebeleving van migrantenpatiënten en leert beter met hen te communiceren.
Je krijgt kennis en inzicht in de rol van de cliënt/patiënt en de zorgverlener en/of mantelzorger. Zo ben je in staat om op een open en effectieve manier in gesprek te gaan en te motiveren tot gezondheidsbevorderlijk gedrag en therapietrouw.